Training

VIP Your Family

Villa VIP - trainingen voor kind en gezin

Een gezinsmissie geeft rust en ontspanning

Je sjeest op zaterdag van de ene naar de andere activiteit, waardoor het even genieten langs de lijn bij een wedstrijd van je kind erbij inschiet. Je reageert al multitaskend op een vraag van je kind, maar beseft achteraf dat je eigenlijk niet achter je antwoord kunt staan. Of je laat een avondvergadering voorgaan op het voorlezen van je kind en mist hiermee een mooi moment van verwondering over de leuke gedachte die je kind heeft bij het boek.

Zeker weten dat dit niet je voornemens waren op het moment dat je ouder werd. Veel eerder zal je verlangen zijn geweest met volle aandacht veel te genieten van je kinderen, want de tijd gaat immers al zo snel. Ook het bewust vieren van het leven in het hier en nu was vast zo’n prachtig voornemen. De praktijk blijkt weerbarstiger.

Vaak zijn we toch drukker met het managen dan met het genieten van ons gezin. We lijken het aan de buitenkant goed voor elkaar te hebben, maar wat zouden je kinderen je over 10 jaar hierover teruggeven? Wat zou je terugkrijgen over wat ze waardeerden en wat ze misten?

Verlang je naar meer verbinding in je gezin?

En jij zelf? Is hoe het nu loopt de stevige basis die je altijd hoopte je kinderen te kunnen geven? Ben je tevreden over hoe je als gezinsleden met elkaar het leven leeft en weet je ondanks de drukte van alle dag hoe het met de ander gaat? Het kan zomaar zijn dat je je hier wel eens onzeker over voelt. Of dat je met een klein steekje van jaloezie kijkt naar een gezin waar de betrokkenheid op elkaar en op hun omgeving ervan af straalt. Zo’n gezin dat het wel voor elkaar lijkt te krijgen om in kleine dingen het gezellig samen te hebben.

Grijp deze signalen bij jezelf aan om in beweging te komen en verandering te brengen!

Het verlangen naar verbinding met elkaar en het bieden van een stevige thuisbasis voor je kinderen is een mooie eerste stap. Als je dit praktisch wilt maken, dan is de VIP Your Family training iets voor jou en je gezin. In een dag en een avond nemen jij en je partner, of jijzelf wanneer je alleenstaand ouder bent, samen met professionele trainers je gezin onder de loep. Op een bewuste en interactieve manier wordt jullie gezinsfundament verstevigd, door samen aan een gezinsmissie te schrijven.

Over Villa VIP

Wanneer we in onze praktijk met kinderen werken, realiseren we ons steeds weer dat ieder kind een eigen plek heeft in zijn of haar gezin. En als het daar op die plek in het gezin goed is, dan is er al veel gewonnen.

Eén van onze drijfveren is dan ook dat ieder kind een veilige thuisbasis heeft waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn en gezien en geliefd zijn. Juist omdat wij ook beide moeder zijn en gezellige, drukke gezinnen hebben, herkennen we dat deze boodschap naar de kinderen toe soms verdwijnt in de hectiek van het echte leven. Ook wij verzuchten weleens dat er te veel bordjes in de lucht gehouden moeten worden en zien dat het gezinsleven als eerste onder druk komt te staan; iets wat we juist niet willen!

De training VIP Your Family is dan ook uit eigen behoefte ontstaan en ontwikkeld. Door het bewust stilstaan bij hoe we als gezin willen zijn en hoe we dit in de praktijk brengen, kwamen we tot het schrijven van een gezinsmissie en ontwikkelen van tools om de gezinsmissie in de praktijk levend te houden. Nog dagelijks profiteren we van onze gezinsmissies die een stukje koers bepalen. We delen dit graag, omdat we geloven dat daarmee het gezinsgeluk te vermeerderen is.

Praktische informatie

Deze training biedt een afwisseling aan theoretische kennis, inspirerende praktijkvoorbeelden en momenten om zelf aan de slag gaan. De training duurt 1,5 dag en bestaat uit een dagprogramma en een avondbijeenkomst.

Theorie en kennis

Op de eerste dag bespreken we hoe de theorieën van Stephen Covey en Simon Sinek waardevol zijn voor het gezinsleven en hoe ze in te zetten zijn binnen jullie eigen gezinnen.

Zelf aan de slag

Jullie worden uitgedaagd om uit een lange lijst van waarden te komen tot 6 voor jullie gezin meest waardevolle, krachtige waarden. Met creatieve vormen, persoonlijke vragen en out of the box-voorbeelden zoeken we met jullie naar de kern van wat jullie gezin zo uniek maakt, of waar het verlangen naar uitgaat. We nemen jullie mee in het schrijven van een eerste opzet van jullie eigen, unieke gezinsmissie

Belangrijk om te weten!

De training wordt gegeven aan meerdere ouders tegelijk, maar de kracht van de training is dat er veel ruimte is om als ouderpaar of ouder los van de groep te werken aan je eigen gezinsmissie.

De tijd tussen de eerste dag en de avondbijeenkomst kunnen jullie aan de slag met alle input. Het doel is om jullie eigen gezinsmissie voor een groot deel te hebben staan.

Op de avondbijeenkomst geven we adviezen en tips hoe de missie levend te houden in de dagelijkse praktijk en is er de mogelijkheid jullie missie te delen!

Het resultaat van VIP Your Family

Na het volgen van de training VIP Your Family heb je als gezin:

  • Een waardevol document met daarin de normen en waarden voor jullie unieke gezin
  • Een duidelijke en gezamenlijke missie die de koers voor jullie gezin bepaalt
  • Meer rust en ontspanning in huis
  • Bewuste aandacht voor elkaar
  • De ervaring als ouder(s) in je kracht te staan
  • Een document om ieder jaar met elkaar te evalueren, lol over te hebben en actiepunten uit te definiëren
  • Nieuwe kennis en inspirerende voorbeelden waar jullie dagelijks profijt van hebben!

Voor wie?

Voor alle ouders die tijd en ruimte vrij willen maken om te werken aan een bewust en stevig gezinsfundament. Je kunt je aanmelden als ouderpaar, als stel en als éénouder van een gezin. Ook aanmelden als bestaande groep vrienden, buren, kerkgenoten enz. is mogelijk. In de training werken we met 5 tot 7 gezinnen per groep.   

Locatie

We komen bij elkaar op Buitengoed De Uylenburgh, een unieke plek waar de natuur, de rust en een heerlijk, verzorgde lunch meewerken om even afstand te nemen van de drukte van alledag.    

Eerstvolgende training

 De eerstvolgende training is gepland na de zomervakantie.

Kosten

De kosten voor deze training zijn 495,- euro per gezin.


Inschrijven training VIP Your Family

Behoefte aan een stevig gezinsfundament en echte aandacht voor elkaar? Jullie zijn welkom!

Schrijf je in voor de VIP Your Family-training via dit inschrijfformulier.  Na ontvangst nemen wij contact met je op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met meer vertrouwen en plezier in het leven staan – daar inspireren we jou en je gezin graag over! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende ervaringsverhalen uit de praktijk, en leuke lees-, kijk- en luistertips.