Training

Voel je VIP

Villa VIP - trainingen voor kind en gezin

Laat je kind groeien in zelfvertrouwen en weerbaarheid

Je stond nog even te kijken naar je dochter op het schoolplein toen je haar vanmorgen wegbracht.  Helaas zie je nog steeds dat ze blijft dralen en geen aansluiting zoekt. Ook niet met het meisje dat gisteren bij jullie thuis speelde.

Wat is het toch dat ze in de veilige thuisomgeving zich zo vrij voelt en met creatieve ideeën komt, maar in een sociale omgeving zich verstopt en een schaduw van zichzelf wordt? Je krijgt dit ook terug van de leerkrachten, die zich zorgen maken over haar weerbaarheid.

Heel anders dan bij je zoon. Hij maakt altijd in no time contact met anderen, maar helaas is het contact houden voor hem de uitdaging. Heel snel kan hij ook weer uit de groep liggen, omdat hij te stellig zijn eigen ideeën wil doorvoeren en niet goed weet samen te werken. Zijn emoties uit hij zo duidelijk, dat andere kinderen er bang of geïrriteerd door raken en hem liever niet vragen op verjaardagsfeestjes.

Situaties herkennen en samen leren

Je bent moe van het uitproberen van alle tips en adviezen die je kreeg van vriendinnen en de leerkracht. En ook de inspiratie uit dat goede opvoedboek of die leuke podcast is niet toereikend.

Zou er een training bestaan om kinderen zoals jullie zoon en dochter te helpen? Jouw kinderen zullen toch niet de enigen zijn die kampen met onzekerheid en daardoor zich verstoppen of juist overschreeuwen?

Jouw kind is zeker de enige niet! In onze Voel je VIP-training brengen we kinderen samen die willen groeien in zelfvertrouwen, zodat ze zich in elkaar kunnen herkennen en van elkaar kunnen leren. Onder begeleiding van twee trainers worden alledaagse situaties zoals bijvoorbeeld het schoolplein, een kinderfeestje en samenwerken in de klas besproken. We leren de kinderen te kijken naar hun eigen gedrag en de gevolgen daarvan en geven ze tools en oefeningen om meer sociaal vaardig te worden. We zien dat ze daarmee het geloof in zichzelf terugvinden! 

Over Villa VIP

Onze drive is dat jouw kind leert en ervaart dat het als VIP (Very Important Person) de wereld in mag stappen, vanuit het vertrouwen dat hij of zij goed is zoals het is.

Wanneer dit doel bereikt wordt met een groepstraining, waardoor jouw kind zelf steviger in de schoenen komt te staan en ook nog eens andere kinderen in de groep kan helpen te groeien, dan hebben we een dubbel effect en zien we jullie kind extra stralen. Dit is voor ons als trainers een prachtige meerwaarde! 

Praktische informatie

We werken in een groep van 8 kinderen en 2 trainers. Je kind leert kijken naar het eigen gedrag en de gevolgen daarvan, en krijgt vervolgens tips hoe het zich soms net iets anders kan gedragen, waardoor de gevolgen positief zullen veranderen. Door veel te oefenen met eigen situaties en voorbeelden uit zijn of haar eigen leven, zal het merken meer zelfvertrouwen te krijgen en zich daardoor ook sterker gaan gedragen. Verder gaat je kind op zoek naar bewijzen uit het dagelijks leven om daarmee zijn of haar positieve kanten en waardevolle eigenschappen te ontdekken.

Het samenwerken in een groepstraining om dit doel te bereiken, levert nog iets extra’s op. Naast het eigen leerdoel voor de training komt ieder kind tegelijkertijd direct in de situatie waarin het anderen in de groep kan bevestigen en helpen. Een verrijking voor alle deelnemers!

Het resultaat van de Voel je VIP-training

Na het volgen van de Voel je VIP training zie je bij jullie kind:

  • Meer vertrouwen in zichzelf
  • Meer liefde voor zichzelf
  • Assertiever reageren op de omgeving
  • Het sterker gedragen bij moeilijke momenten van teleurstelling of uitdaging

Voor wie

Voor je kind dat wat steviger in zijn of haar schoenen mag staan en mag groeien in zelfvertrouwen om zo assertief te reageren op de kleine en wat grotere teleurstellingen en uitdagingen van het leven. Zit je kind in groep 7 of 8 van de basisschool of in de brugklas dan is het welkom bij deze training!

Waar

De trainingen zijn in de groepsruimte bij ons op de praktijk.

Wanneer

De eerstvolgende training start:

  • Op de donderdagen 28 maart, 4, 18 en 25 april en 16 en 23 mei van 16.00 tot 17.30 uur
  • Er is één ouderavond op woensdagavond 27 maart van 19.30 tot 21.00 uur

Kosten

De gemeente Lansingerland draagt zorg voor alle jeugdhulp aan de kinderen van Lansingerland tot 18 jaar. Omdat wij een contract hebben met de Gemeente Lansingerland wordt alle zorg voor je kind volledig vergoed. Hiervoor is het wel belangrijk dat er een verwijsbrief van de huisarts of gemeente is.

Woon je niet in Lansingerland, of wil je niet dat de gemeente betrokken is bij de hulp voor je kind,  ook dan ben je van harte welkom en helpen wij je graag. Je zult de kosten dan alleen zelf moeten betalen. De kosten voor deze training zijn 395,- per kind.

Je kunt je kind aanmelden via onze website. Na het ontvangen van jullie inschrijfformulier ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. 

Inschrijven training Voel je VIP

Kan je kind wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken en weerbaarder reageren op de kleine en wat grotere teleurstellingen en uitdagingen van het leven? Je kind is welkom!

Schrijf je kind in voor de Voel je VIP -training via dit inschrijfformulier.  Na ontvangst nemen wij contact met je op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met meer vertrouwen en plezier in het leven staan – daar inspireren we jou en je gezin graag over! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende ervaringsverhalen uit de praktijk, en leuke lees-, kijk- en luistertips.