Psychologie

Villa VIP - Praktijk voor psychologie voor kind jeugd - Lanslingerland - Berkel en Roderijs

Voor kind en jeugd

Je hebt het beste met je kind voor en je wilt graag dat je kind gelukkig is. Misschien heb je al een plaatje gevormd van hoe je hoopt dat je kind zich zal ontwikkelen en zijn geluk zal vinden in het leven. Vaak sluit je plaatje niet echt aan bij de werkelijkheid. Hier is niets mis mee, maar soms loopt het wel heel anders dan je hoopte.

Je ziet je kind worstelen om zijn hoofd boven water te houden en je wilt er alles aan doen om het leven van je kind lichter te maken, maar je weet niet goed hoe. Wat kun je doen zodat je kind zich weer beter voelt? Je voelt je machteloos en onzeker en je wilt zo graag dat je kind zich weer sterk voelt?

Dan bieden wij als kinder- en jeugdpsychologen van Villa VIP een helpende hand en denken we samen met je mee over wat je kind of gezin nodig heeft om zich weer sterker en echt gelukkig te voelen.

Over Villa VIP

Als GZ-psychologen van Villa VIP staan wij klaar om je te helpen, zodat je kind of gezin zich weer sterker voelt en tot zijn recht komt. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt en doen daar ons uiterste best voor.

Wij zijn gespecialiseerd in het werken met kinderen, jongeren en ouders en hebben ervaringen opgedaan binnen de jeugdzorg, kinder- en jeugdpsychiatrie en de medische psychologie met verschillende problematiek. Wij bieden hulp bij problemen op het gebied van:

 • Angsten
 • Dwangen
 • Somberheid
 • Zelfbeeld
 • Emotieregulatie
 • Rouw
 • Trauma

Ook wanneer je vragen hebt over het cognitief functioneren van je kind, kun je bij ons terecht.

Praktische informatie

Wij bieden zorg aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 6-21 jaar. Wanneer er sprake is van trauma, werken wij in sommige gevallen ook al met jongere kinderen.

Binnen de therapie werken wij met behandelvormen zoals:

 • cognitieve gedragstherapie
 • schrijftherapie
 • EMDR
 • Ouderbegeleiding

De hulpvraag is voor ons het belangrijkste en aan de hand daarvan kiezen wij welke behandelvorm het best passend is.

Via deze pagina kun je je kind aanmelden voor psychologische hulp. Wij plannen dan een intake in. Tijdens het intakegesprek bespreken wij wat er aan de hand is en hoe wij het beste kunnen en mogen helpen. Ook bespreken we met elkaar een plan hoe we de hulp gaan invullen en welke doelen we samen willen bereiken in hoeveel gesprekken. Na de intake starten wij met de therapie.

Kosten en vergoeding

De gemeente Lansingerland draagt zorg voor alle jeugdhulp aan de kinderen van Lansingerland tot 18 jaar en aan hun ouders. Omdat wij een contract hebben met de Gemeente Lansingerland wordt alle zorg voor je kind volledig vergoed. Hiervoor is het wel belangrijk dat er een verwijsbrief van de huisarts of gemeente is.

Woon je niet in Lansingerland, of wil je niet dat de gemeente betrokken is bij de hulp voor je kind,  ook dan ben je van harte welkom en helpen wij je graag. Je zult de kosten dan alleen zelf moeten betalen. Wanneer je kind buiten Lansingerland woont, kun je in sommige gevallen bij je eigen gemeente een PGB aanvragen waarvan onze hulp betaald kan worden.

Ben je tussen de 18 en 21 jaar? Dan kun je de gesprekskosten declareren bij je zorgverzekeraar en zal er in de meeste gevallen 60% van de kosten vergoed worden.

Hieronder vind je een overzicht van de kosten:

Intake (90 min)

€ 140

Behandeling (45 minuten consult, 15 min administratie)

€ 102

Intelligentieonderzoek (telefonische intake, onderzoek, verslag, adviesgesprek)

€ 700

 

Villa VIP - inspiratie over psychologie ontwikkeling zelfvertrouwen jezelf zijn kinderen en gezinnen nieuwsbrief

Neem contact met ons op

Graag lopen wij samen met je op om ervoor te zorgen dat je kind zich weer sterker voelt. Vul het aanmeldformulier in en wij nemen dan binnen een week contact met je op om een intake te plannen.

Reviews

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met meer vertrouwen en plezier in het leven staan – daar inspireren we jou en je gezin graag over! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende ervaringsverhalen uit de praktijk, en leuke lees-, kijk- en luistertips.